Nieuwe fitnesstoestellen en Appelbollenrun

Op 21 januari 2017, over deze onderwerpen: Sport en Recreatie
Kathelijne

Op zaterdag 21 januari kan u uw sportieve voornemens in het district Hoboken in praktijk omzetten. Die dag wordt er niet alleen de Appelbollenrun gelopen maar huldigt districtsvoorzitter Kathelijne Toen ook 2 nieuwe fitnesstoestellen in aan Fort 8. Wie daarna het sportvirus te pakken heeft, kan zich inschrijven voor de loopsessies van Run For Fun: 10 weken trainen om vlot 5 kilometer te lopen.

 

Districtsvoorzitter Kathelijne Toen: “De fitnesstoestellen aan Fort 8 zijn een succes. Daarom plaatsen we er 2 bij. De toestellen vervullen een belangrijke rol. Ze zetten mensen aan tot sporten en bovendien gebruiken ook kinderen ze vaak als speeltuigen. Zo sla je 2 vliegen in één klap.” Tijdens de inhuldiging geeft de Calisthenics groep ‘Antwerp Street Athletes’ een demonstratie van hun kunsten aan de toestellen.

 

Daarna kan iedereen gratis deelnemen aan de Appelbollenrun rond Fort 8. Trainers van atletiekclub HAKI begeleiden zowel beginnende als geoefende lopers. Eerst warmen de deelnemers gezamenlijk op aan de ingang van Fort 8. Daarna kiezen ze tussen een proefles Run for Fun, of 3 of 6 km lopen. De eerste 100 lopers die inschrijven krijgen na afloop een appelbol in het clubhuis.

 

Wie het loopvirus daarna te pakken heeft, kan zich inschrijven voor Run For Fun: 10 weken trainen om vlot 5 kilometer te lopen. Deelnemers lopen wekelijks op dinsdag en donderdag toertjes langs de piste in park Sorghvliedt of rond Fort 8. Na deze training kan u vlot 5 km lopen en bent u klaar voor de Short Run of de Ladies Run tijdens de Antwerp 10 Miles & Marathon.

Praktisch

Inhuldiging Fitnesstoestellen

zaterdag 21 januari om 10.45 uur
ingang Fort 8, Hoofdfrontweg
demonstratie van ‘Antwerp Street Athletes’

 

Appelbollenrun

zaterdag 21 januari om 11 uur
ingang Fort 8, Hoofdfrontweg
gratis
vooraf inschrijven via sportantenne.hoboken [at] stad.antwerpen.be (vermeld naam en geboortedatum)

 

infomoment Run For Fun

maandag 30 januari om 19 uur
Clubhuis HAKI, Hoofdfrontweg
30 euro (10 weken met verzekering)
vooraf inschrijven via ar.impuls [at] telenet.be

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is