Bestuurslid in de kijker: Rana Essabaouni

Op 13 augustus 2023


Wie ben je?

Ik ben Rana Essabaouni en 19 lentes jong. Ik studeer Rechten aan de Universiteit van Antwerpen. Van jongs af aan ben ik al gepassioneerd door politiek en die van Vlaanderen in het bijzonder. Mijn vrienden zouden mij omschrijven als een ambitieuze, doelgerichte, hardwerkende en joviale jongedame. Ik ben een levensgenieter en hecht dan ook veel waarde aan familie en vriendschappen.

Wat doe je in het dagelijkse leven?

In het dagelijkse leven houd ik me voltijds bezig met mijn studies. Ik heb enkele studentenjobs, die me ook bezighouden. Hiernaast heb ik een actief sociaal leven en veel vrienden die ik geregeld zie. Familie speelt een zeer belangrijke rol in mijn leven en daarom breng ik zoveel mogelijk tijd met ze door. 

Waar en hoelang woon je in Hoboken ?

Ik ben geboren en getogen in Hoboken. Toen ik 10 was verhuisde ik naar Aartselaar maar sinds enkele maanden woon ik weer in Hoboken. Ik woon in het centrum/(kloppende hart) van Hoboken.

Waarom bestuurslid bij N-VA Hoboken?

Hoboken is mijn thuis en het is dan ook een eer om hier bestuurslid te zijn. Ik ben ervan overtuigd dat mijn iets jongere leeftijd een troef is. Zo ben ik verheugd om nieuwe initiatieven te creëren voor jongeren en frisse ideeën op tafel te leggen.

Wat is jouw ambitie?

Ik wil me graag verder verdiepen in de politiek door erin toe te treden. Zo bouw ik meer (levens)ervaring op en word ik hopelijk een goede politicus in de toekomst. Daarnaast vind ik het ook belangrijk om de standpunten van N-VA zoveel mogelijk in de kijker te zetten; zo kunnen we hopelijk meer mensen aantrekken. 

Wie motiveert jou binnen de N-VA?

Hoewel dit misschien een cliché antwoord is, kies ik toch wel voor onze voorzitter Bart De Wever. Ik kijk op naar zijn oratie en discours. Zijn visie is duidelijk en realistisch.

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is