Bestuurslid in de kijker: Martine Aerenhouts

Op 20 maart 2024
Martine Aerenhouts

Wie ben je?
Ik ben Martine Aerenhouts, gehuwd sinds 1992 en moeder van 1 dochter en twee zonen. Twee van de kinderen staan inmiddels al wel op eigen benen, wat maakt dat we nu nog één zoon hebben thuis wonen.

Wat doe je in het dagelijkse leven?
Ik doe hand- en voetverzorging en daarvoor ga ik bij mensen aan huis. Daarnaast hou ik me ook nog bezig met het herstellen van allerlei kledingstukken. In mijn vrije tijd doe ik heel graag een mooie wandeling, het liefst van al in Oostenrijk, maar dat uiteraard niet direct bij de deur. Daarnaast is gezellig samenzijn met vrienden en familie voor mij ook altijd heel waardevol.

Waar en hoe lang woon je in Hoboken?
Ik woon eigenlijk al sinds mijn geboorte in Hoboken, zij het dat ik wel even een tussenstop heb gemaakt in Hemiksem, maar dat was uiteindelijk ook maar een 4-tal jaar. Sinds 2008 woon ik samen met mijn gezin in de Verenigde Natieslaan in Hoboken en dat bevalt ons daar zeer goed.


Waarom bestuurslid bij N-VA -Hoboken?
Mijn politieke interesse is er in feite al vrij lang maar het is dankzij mijn echtgenoot dat die interesse nog verder is ontwikkeld, onder meer door er meer en meer iets over te lezen en door de politieke actualiteit nauwer op te volgen. De N-VA was daarbij een logische keuze, we staan immers al jaar en dag achter die partij. Stelselmatig is zo ook het idee gegroeid om me meer te engageren en me kandidaat te stellen als bestuurslid van N-VA Hoboken. Ik heb daar wel een tijdje over nagedacht maar uiteindelijk toch de sprong gewaagd en ik heb het me nog geen seconde beklaagd, integendeel.

Wat is jouw ambitie?

Mijn ambitie is om van N-VA Hoboken een solide en sterke partij te maken. Als ik daar op één of andere manier kan toe bijdragen, dan is mijn opzet alvast geslaagd. Mijn interesse gaat dus in eerste instantie uit naar het districtsniveau, want dat staat toch het dichtste bij de mensen.

Wie motiveert jou binnen de N-VA ?
Het is moeilijk om daar nu één naam op te kleven want binnen N-VA hebben we, zeker in Antwerpen, toch een sterke ploeg. In Antwerpen heeft N-VA al heel wat straffe zaken verwezenlijkt, zeker en niet in het minste het op orde krijgen van de financiën. De afbouw van de schuld van de Stad Antwerpen vind ik fenomenaal en daar ben ik vooral Bart De Wever en Koen Kennis zeer erkentelijk voor. Ook op ons lokale districtsniveau hebben we binnen N-VA Hoboken een aantal sterke figuren die wel degelijk het verschil maken en zorgen voor de kracht van verandering.

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is