10 jaar N-VA in Hoboken!

Op 11 januari 2023, over deze onderwerpen: Kathelijne Toen
Kathelijne Toen

10 jaar N-VA in Hoboken

Sinds 2013 heeft N-VA Hoboken de teugels van het districtsbestuur in handen en dat is niet onopgemerkt gebleven, integendeel. Van bij het begin werd er werk gemaakt van noodzakelijke investeringen die tijdens de legislaturen daarvoor niet belangrijk werden geacht. Een van de eerste projecten die N-VA onder handen nam, was de belabberde toestand van de Krijgsbaan. De heraanleg daarvan heeft wel wat tijd gevraagd, maar het resultaat mag er zijn. Het is in de woorden van Kathelijne Toen, N-VA districtsburgemeester van Hoboken, “een prachtige toegangspoort van Hoboken geworden”, zeker als je daar ook de Belvédère in het park bijneemt die in volle glorie is hersteld.


Ook dat was één van de speerpunten van Kathelijne Toen en uiteraard meer dan terecht. Hobokens erfgoed dat jaren stond te verkommeren, werd in ere hersteld. Denk aan het kasteel Meerlenhof, de directeurswoning van Cockerill en vooral ook het Gravenhof natuurlijk, waar nu dankzij N-VA kan genoten worden van film, theater, humor en zoveel meer. En wat te denken van de eerste fase van de heraanleg van de Kioskplaats, inclusief de volledig nieuwe kerkomgeving? Prachtig toch!


Naast de broodnodige inhaalbeweging op het vlak van de heraanleg van straten en pleinen en het creëren van groene oases van rust, niet in het minst in Polderstad en Moretusburg, heeft N-VA de laatste 10 jaar ook veel aandacht besteed aan de Hobokenaar zelf. Zo hebben we er, naast de jaarmarkt, een aantal andere jaarlijks terugkerende evenementen bijgekregen. Denk aan de tournée musicale, de uitgebreide 11 juli-viering én niet te vergeten de elk jaar populairder wordende Kerstmarkt. De Hobokenaar kan het allemaal best smaken en daar is het uiteindelijk toch allemaal om te doen, aldus een fiere districtsburgemeester Kathelijne Toen.

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is