Alle Hobokenaren krijgen een stem in de heraanleg van de Kioskplaats

Op 16 september 2021
Carine Leys

Op woensdag 29 september organiseert het district Hoboken om 19.30 uur een webinar over de heraanleg van de Kiosk- en Lelieplaats. In 2019 werd het eerste deel van de Kioskplaats - van Antwerpsesteenweg tot Kapelstraat - heraangelegd. Deze legislatuur is het stuk tussen Kapelstraat en Walstraat aan de beurt. De heraanleg is voorzien in 2024.

Voor de heraanleg van dit tweede deel van de Kioskplaats, inclusief de Lelieplaats, is er al een concept klaar dat aan de bewoners wordt voorgesteld. Tijdens een webinar kunnen de bewoners vragen stellen, hun mening geven of suggesties doen over hoe ze het plein, in het hart van Hoboken, in de toekomst zien.

Dit centrum heeft een belangrijke functie voor alle inwoners. Het is niet alleen een plek om te wonen, te winkelen en te verpozen maar ook de plaats waar de jaarlijkse foor en wekelijkse markt plaatsvindt. Bovendien heeft een deel van het plein ook een parkeerfunctie voor mensen die met de wagen komen. Daarom kregen alle Hobokenaren deze week een uitnodiging in de brievenbus om zich in te schrijven voor het webinar van woensdag 29 september.

Carine Leys, districtsschepen bevoegd voor Openbare Werken en Wijkoverleg: “We hebben in het district een traditie om bij de heraanleg van een straat steeds een inspraakronde met de buurt te organiseren. Maar nu gaat het niet om zo maar een straat, maar om de heraanleg van het belangrijkste en meest centrale plein van het district. Een plek van alle Hobokenaren dus. Voor mij was het dan ook logisch om iedereen de kans te geven hun mening te uiten over het uitzicht van het centrum voor de komende 30 jaar.”

Inschrijven voor het webinar kan via www.infomomenthoboken.be Om te kunnen deelnemen aan het webinar moet er vooraf worden ingeschreven.

Carine Leys - Schepen bevoegd voor:

  • Openbare werken
  • Sport
  • Wijkoverleg
  • Milieu
  • Begraafplaatsen

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is