Bestuurslid in de kijker: Amaury Van Bogaert

Op 13 juli 2022
Amaury Van Bogaert

Wie ben je?

Ik ben Amaury Van Bogaert, 56 jaar en bestuurslid van N-VA Hoboken sedert meerdere jaren. Ben opgegroeid op het Kiel en woon in het groenste district van Antwerpen. Ik ben gehuwd en trotse papa van twee zonen en een dochter.

 

Wat doe je in het dagelijkse leven?

In 1985 verliet ik de schoolbanken aan het Technicum Londenstraat en startte mijn loopbaan als decoratieschilder in loondienst.

In mei ‘22 nam ik de beslissing om dit mooie beroep te starten als zelfstandige. Voor de nieuwsgierigen: felgeel draagt mijn voorkeur.

 

Waar en hoe lang woon je in Hoboken?

Sinds 1988 ben ik woonachtig in Hoboken, waar mijn echtgenote en ik in 2001 verhuisden naar de wijk die spijtig genoeg met de regelmaat van de klok niet altijd even positief het nieuws haalt… Moretusburg, een gezellige tuinwijk.

 

Waarom ben je bestuurslid bij N-VA -Hoboken?

Heel eerlijk, in mijn prille jeugd kon politiek me maar weinig boeien.

Vanaf het moment dat ik stemgerechtigd werd, zocht ik jarenlang uit waar mijn politieke voorkeur naar uitging. De meest uiteenlopende partijen kregen ooit mij stem, waarna ik steevast moest vaststellen dat er binnen het politieke landschap maar weinig verschuiving was.

Wanneer in 2009 de N-VA voor het eerst mijn stem kreeg, mocht ik voor het eerst vaststellen dat er eindelijk ook daadwerkelijk nationaal en vooral lokaal zaken veranderden .

‘De kracht van verandering’ bleek ook later geen loze belofte te zijn.

 

Wat is jouw ambitie?

Met de recente wijzigingen binnen mijn beroepsloopbaan ben ik voorzichtig om mezelf grote ambities op te leggen binnen de toffe ploeg van ons bestuur.

Waar ik de mogelijkheid heb, zal ik mezelf blijven inzetten op de activiteiten allerhande.

Het welzijn van de ouderen binnen ons district blijft me bezig houden, we mogen deze bevolkingsgroep niet aan zijn lot overlaten.

 

Wie motiveert jou binnen de N-VA ?

Moeilijk om er een iemand uit te pikken, er zijn genoeg sterke pionnen binnen de partij.

Iemand waar ik echter enorm naar opkijk, is Antwerps schepen voor de haven en stadsontwikkeling, Annick De Ridder . Een dame die steevast haar tanden in projecten zet en niet zomaar loslaat. Zij is ook regelmatig een vaste waarde wanneer N-VA Hoboken iets organiseert. Wanneer haar agenda het toelaat, mogen we haar dikwijls verwelkomen.

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is