Bestuurslid in de kijker: Christel Schepers

Op 22 december 2022, over deze onderwerpen: Christel Schepers
Christel Schepers

Wie ben je?
Mijn naam is Christel Schepers en ik ben sinds 1991 gehuwd met Freddy Aerenhouts. We  hebben samen twee 2 prachtige dochters en al even knappe schoonzonen. Daarnaast ben ik ook een trotse oma van Charlie die net 1 jaar is geworden.

Wat doe je in het dagelijkse leven?
Ik werk in de school Sint-Agnes in Hoboken waar ik insta voor de opvang van de kinderen. Dat doe ik zowel ‘s morgens, ’s middags als ’s avonds. Het is een job waar ik ontzettend veel voldoening uithaal. Naast het werk heb ik twee grote hobby’s. Eerst en vooral is dat Malino, een woordpuzzelspel dat al heel lang in Vlaanderen wordt gespeeld en dat een beetje vergelijkbaar is met scrabble, maar dus toch net iets anders is. Daarnaast speel ik ook graag een partijtje darts met partijgenoten Josée en Luc.


Waar en hoe lang woon je in Hoboken?
Ik woon al sinds mijn geboorte in Hoboken. Het is hier in ons district dus best goed om wonen als je het mij vraagt. Momenteel woon ik in de wijk Moretusburg en daar is het zeer aangenaam wonen.

Waarom bestuurslid bij N-VA -Hoboken?
Als districtsraadslid en zodoende ook als bestuurslid wil ik me vooral inzetten voor alles wat met kinderen te maken heeft. Daar zit mijn werk zeker en vast voor iets tussen. Verder vind ik ook verkeersveiligheid ontzettend belangrijk. Enkele jaren geleden kon ik die beide thema’s trouwens samenbrengen en heb ik voorgesteld om de veiligheid rond de scholen te vergroten door duidelijk herkenbare fluo verkeersmannetjes aan te kopen, de zgn. Veilige Viktors. Die worden sindsdien door de scholen geplaatst aan de oversteekplaatsen zodat het duidelijk is voor de weggebruikers dat ze hun snelheid moeten aanpassen. Een verwezenlijking waar ik best wel fier op ben. Handhaving is natuurlijk ook belangrijk maar voorkomen is nog altijd beter dan genezen.

Wat is jouw ambitie?
In de eerste plaats hoop ik vooral nog lang gezond te blijven zodat ik nog verder bestuurslid kan blijven van N-VA Hoboken. Samen met enkele collega bestuursleden zet ik me graag mee in bij de organisatie van diverse evenementen zoals een wijkbezoek, de jaarmarkt, een openleden vergadering enz.

Wie motiveert jou binnen de N-VA ?
Er zijn er meerdere mensen binnen de partij waarvoor ik een groot respect heb. Dat is dan in de eerste plaats Bart de Wever maar daarnaast ook de schepenen Peter Wouters, Annick De Ridder en Nabilla Ait Daoud. Ook eerste gedeputeerde Luk Lemmens en onze eigen districtsburgemeester en districtsschepenen verdienen wat mij betreft alle lof.

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is