Bestuurslid in de kijker: Josee Snijders

Op 18 juni 2022
Josee De Ranter -Snijders

Wie ben je ?

Ik ben Josee Snijders, ben 65 jaar en momenteel commissievoorzitter en raadslid voor NVA Hoboken. Ik ben 46 jaar gehuwd met Luc De Ranter en we hebben samen een dochter en een zoon en 4 kleinkinderen. In de zomer verblijven we ongeveer 3 maanden in het mooie Friesland waar we de plaatselijke boer helpen met de kalfjes.

 

Wat doe je in het dagelijks leven?

Ik heb 42 jaar in de zorgsector gewerkt en nu ben ik met pensioen. Als hobby maak ik wenskaarten met een ziel. Binnen N-VA Hoboken sta ik ook mee in voor de organisatie van de evenementen en  de feestelijkheden.

 

Waar en hoelang woon je in Hoboken?

Ik ben geboren en getogen in Hoboken en woon nu 27 jaar in de Draaiboomstraat.

 

Waarom ben je bestuurslid bij N-VA Hoboken?

In 2012 werd me gevraagd om op de verkiezingslijst te staan en daar ben ik op ingegaan. Ik vond dat ik niet langer aan de zijlijn kon blijven staan. Ik werd bij die verkiezingen als eerste opvolger verkozen en na enkele jaren werd ik raadslid, fractievoorzitter en commissie -en raadsvoorzitter.

 

Wat is je ambitie?

Zorgen voor meer veiligheid. Veiligheid vind ik zeer belangrijk en daarom hebben mijn man en ik het buurtinformatienetwerk (BIN) Draaiboom opgestart op 3 juli 2019. We gaan ook maandelijks naar het wijkoverleg in Wilrijk. Overigens, tijdens de COVID periode heb ik een 900-tal mondmaskers gemaakt en gratis verdeeld, ook dat is dus veiligheid voor mij.

 

Wie motiveert je binnen N-VA?

Ik kijk enorm op naar Bart De Wever, hij slaagt erin me telkens opnieuw enorm te motiveren. Daarnaast ben ik ook een grote fan van Theo Francken en Zuhal Demir en natuurlijk ook van onze Hobokense districtsschepenen.

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is