Bestuurslid in de kijker: Krisje Van Oosterwijck

Op 20 mei 2023, over deze onderwerpen: Krisje Van Oosterwijck
Krisje Van Oosterwijck

Wie ben je?

Ik ben Krisje Van Oosterwijck, 57 jaar. Ik ben opgegroeid nabij het Beerschotstadion op het Kiel, in een gezin met 5 kinderen, zijnde mezelf en vier broers. In 1988 ben ik gehuwd met Amaury Van Bogaert en samen hebben wij 3 kinderen, twee zonen en een dochter.

Wat doe je in het dagelijkse leven?

Ik heb een opleiding gevolgd als kapster in het Sint-Agnesinstituut in Hoboken maar professioneel heb ik eigenlijk een beetje van alles gedaan. Zo heb ik enkele jaren gewerkt in supermarkt het Centrum op de Kioskplaats en daarna ook nog bij een slager in de Steynstraat. Verder heb ik nog een tijd gepoetst in het Sint-Agnesinstituut en nu ben ik sinds enkele jaren actief als onthaalmedewerkster bij het Medisch Huis Colin. In mijn vrije tijd tenslotte hou ik me graag bezig met handwerk, vooral haken en breien. Een beetje van alle markten thuis dus…

Waar en hoe lang woon je in Hoboken?

Wij wonen in Hoboken sinds ons huwelijk in 1988, dat is inmiddels toch ook al 35 jaar. Eerst hebben we in een huurappartement gewoond op het Vuurkruisplein en uiteindelijk hebben we een huisje gekocht in de Maalbootstraat, op Moretusburg. Een zeer aangename wijk om te wonen, niettegenstaande de soms negatieve berichten die daarover de ronde doen. Elke wijk heeft toch zijn voor-en nadelen, niet?

Waarom bestuurslid bij N-VA -Hoboken?

Ik ben er destijds eigenlijk in getuimeld door een ex-collega van mij bij het Medisch Huis. Bij de laatste verkiezingen had ik me namelijk kandidaat gesteld op de lijst voor de districtsraad en geheel onverwacht ben ik daarbij eerste opvolger geworden. Tot op heden oefenen alle N-VA districtsraadsleden evenwel hun mandaat nog steeds uit, zodat er nog niemand is moeten opgevolgd worden, wat op zich uiteraard zeer positief is.

Wat is jouw ambitie?

Als fervent fietsster, ben ik fel begaan met de veiligheid van de fietser. Te vaak zie ik nog gevaarlijke situaties, niet in het minst in de fietsstraten. Automobilisten mogen daar nog wel doorrijden maar mogen dan principieel geen fietsers voorbijsteken. Helaas gebeurt dat nog veel te veel en geeft dat vroeg of laat eens aanleiding tot een ernstig ongeval. De veiligheid van de fietser verbeteren op alle vlakken is dus iets waar ik me bijzonder op focus en waar ik me dus ook voor wil blijven inzetten.

Wie motiveert jou binnen de N-VA ?

In de eerste plaats zijn dat alle bestuursleden, mandatarissen en districtsschepenen van onze afdeling. Zij verzetten samen toch heel wat werk en dat verdient zonder meer mijn appreciatie. Ook de leden van onze afdeling geven me de nodige motivatie om mee verder aan de kar te trekken. We hebben die leden immers allemaal nodig om de kracht van verandering verder te zetten. Afspraak in 2024!

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is