Bestuurslid in de kijker: Robby Cardinas

Op 11 september 2022, over deze onderwerpen: Robby Cardinas
Robby Cardinas

Wie ben je?

Ik ben Robby Cardinas, 33 jaar. Ik ben getrouwd met Katrien en samen hebben we 2 dochters, Amaryllis en Céleste. Bij de N-VA ben ik ondervoorzitter van onze afdeling en coördineer ik er de werkgroep sociale media.

 

Wat doe je in het dagelijkse leven?

Ik werk sinds kort als verpleegkundige in het multidisciplinair pijncentrum van ZNA Hoge Beuken. Deze job combineer ik met een zelfstandige activiteit als operations manager voor Chelona Care, een interimkantoor voor zelfstandige verpleegkundigen.

Verder speel ik het bakspel in competitie en bekleed ik in de Bakspelfederatie Vriendenkring de functie van secretaris. Sinds vorig jaar ben ik ook actief in de ouderraad van de kleuterschool Sint Agnes. Elke zomer tenslotte kan je me op Tomorrowland vinden waar ik de hulpverlening voor Het Vlaamse Kruis leid.

 

Waar en hoe lang woon je in Hoboken?

In 2012 ben ik vanuit Deurne in Hoboken komen wonen. Zoals zovelen ben ik de liefde gevolgd. Eerst woonden we 5 jaar in een appartement in de Oudestraat, nadien kochten we een huis in de Berkenrodelei. Ik hou ervan om dicht bij de stad te zitten en toch zoveel groen vlakbij te hebben. Daar komt dan ook het voordeel bij van alles in de buurt te hebben.

 

Waarom ben je bestuurslid bij N-VA -Hoboken?

Omdat ik voorzitter was van de afdeling Brabo van Het Vlaamse Kruis, was ik al in contact gekomen met Kathelijne. Omdat ik ook al lid was van N-VA, vroeg ze me in 2018 of ik interesse had om me te engageren binnen het bestuur en me kandidaat te stellen voor de verkiezingen. Ik werd goed ontvangen in een leuke groep mensen. Dat is dan ook de reden dat ik me na de verkiezingen kandidaat heb gesteld als ondervoorzitter. Ik hoop impact te maken met kleine zaken zoals het ploggen en de communicatie. Interactie met de burger dus, om zo te weten te komen wat er leeft in de wijken en de mensen te laten weten wat er gebeurt voor hen.

 

Wat is jouw ambitie?

Het is mijn ambitie om van ons bestuur een nog beter geoliede machine te maken. Er wordt al jaren hard gewerkt door onze mandatarissen en ons bestuur, ik hoop dit nog zichtbaarder te kunnen maken. Een sterke N-VA-ploeg voor dit prachtige Hoboken.

 

Wie motiveert jou binnen de N-VA ?

Als N-VA’er kan je niet anders dan Bart De Wever bewonderen. Zijn intellect en inzichten verbazen me nog elke keer dat ik hem hoor spreken. Binnen de Vlaamse regering bewonder ik Matthias Diependaele. Hij is een harde werker, van wie mijns inziens te weinig belicht wordt wat hij tijdens zijn ministerschap al heeft kunnen verwezenlijken.

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is