Brand bij Umicore

Op 3 mei 2020, over deze onderwerpen: Onze Fractie
Franky &  Tom

De brand bij Umicore op 2 maart jl. wordt ook door N-VA Hoboken met de nodige ernst geëvalueerd.  Op een informatie vergadering, kort na het incident,  werd een uitgebreide toelichting gegeven.  Zowel Umicore zelf als de hulpdiensten bleken alleszins snel, efficiënt en conform de afspraken te hebben gereageerd.

Helaas grijpen sommigen dit alweer aan om te ijveren voor het verdwijnen van Umicore uit Hoboken.

N-VA Hoboken begrijpt deze houding alleszins niet . N-VA districtsraadslid Tom Peeters: ‘Volgens de partij Groen moet Umicore weg maar het is net Umicore die deel uitmaakt van de circulaire economie en het recycleren op een eco-efficiënte manier is precies hun hoofdactiviteit’ .

 

Dat alles neemt uiteraard niet weg dat teveel incidenten ook vragen oproept en dat een en ander toch van kortbij dient opgevolgd te worden. Het districtscollege heeft dan ook via een collegiale brief een verslag van de brandweer gevraagd en volledige transparantie over de uitkomst van het onderzoek naar de oorzaak.  Werkgelegenheid is uiteraard van belang maar de gezondheid van de buurtbewoners is dat natuurlijk evenzeer.

 

Een constructieve samenwerking tussen Umicore en de stad Antwerpen helpt natuurlijk ook.

 N-VA gemeenteraadslid Franky Loveniers stelde de vraag op de gemeenteraad aan de burgemeester: ‘Kunnen stad en Umicore de fysieke sirene niet terug invoeren ? Zo kan het veiligheidsgevoel in de buurt worden verhoogd ’. Burgemeester Bart De Wever staat alvast zeer positief tegenover dit voorstel en gaat opdracht geven om dit verder te onderzoeken.

Proficiat inmiddels aan onze mandatarissen om dit te blijven opvolgen en de vinger aan de pols te houden.

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is