Gravenhof houdt feestelijk openingsweekend op 28 en 29 november

Op 26 november 2015
Gravenhof

Op 28 en 29 november vindt het feestelijke openingsweekend plaats van jeugd- en cultuurcentrum Gravenhof in Hoboken. Het nieuwe centrum zet sterk in op lokale verankering, tieners en gezinnen. Het openingsweekend wordt een staalkaart van de werking met op zaterdag workshops voor tieners en optredens van onder meer Slongs Dievanongs. Zondag is er Louisaland: een middag vol theater, muziek en circus voor jong en oud. Het weekend wordt afgesloten met een optreden van NoMoBS en dj El Bacha. Het volledige programma en meer info is te vinden op www.gravenhof.org.

Komend weekend wordt jeugd- en cultuurcentrum Gravenhof voorgesteld aan de Hobokenaar. In 2013 begon aannemer IBO aan de werken. Het Gravenhof is een ontwerp van architectenbureau POLO. De architect stond ook al in voor het nieuwe cultuurcentrum in Ekeren dat vorig jaar open ging en het vernieuwde cultuurcentrum De Schelde (Berendrecht) dat volgend jaar in februari de deuren opent.

Het creatieve ontwerp wordt gekenmerkt door een theaterzaal met 152 zitplaatsen (uitgeschoven tribune) of 289 staanplaatsen (ingeschoven tribune). De zaal is zowel op esthetisch als op akoestisch vlak spectaculair met zijn prachtig bomenpatroon in reliëf (gevel) en zijn nieuwste theatertechnische en akoestische technieken. Daarnaast is er een modern café en infrastructuur die beschikbaar is voor lokale verenigingen, scholen en jongeren. Zo is er een kookklas en een knutselatelier maar ook een computerlokaal en vergaderlokalen.

Programma op maat van kinderen, jeugd en jonge gezinnen

Het nieuwe Gravenhof focust op lokale verankering en zet sterk in op kinderen, tieners en gezinnen, al is natuurlijk iedereen er welkom. Een van de speerpunten wordt Louisaland: een namiddag vol theater, muziek en circus voor gezinnen met jonge kinderen. Ook het A-kaartaanbod voor kinderen en tieners krijgt in het nieuwe jeugd- en cultuurcentrum onderdak. Gravenhof heeft ook een aanbod op locatie. Het zomerse Camping Louisa, een heus Circusfestival tijdens het jaarmarktweekend in september, blijft bestaan. Daarnaast is er ook nog het tweejaarlijkse klassieke muziekfestival Ten zuiden van ’t Zuid.

Het openingsweekend op 28 en 29 november biedt een staalkaart van de werking.

Op zaterdag zijn er vanaf 12 uur allerlei workshops voor tieners, die vanaf 16 uur hun creaties tonen aan het publiek. Vanaf 17.30 uur pikken liefhebbers optredens mee op het buitenpodium. Zwartwerk en Squarelectric komen spelen en om 21 uur vormt het optreden van Slongs Dievanongs de aanzet voor een schitterend vuurwerkspektakel. Het Gravenhof sluit af met een optreden van NoMoBS en dj El Bacha. Om 1 uur doven de lichten.

Zondag start om 12 uur Louisaland, een middag vol theater, muziek en circus voor jong en oud. Dit is een concept dat regelmatig in het programma van Gravenhof zal opduiken.

Alles over het openingsweekend staat op www.gravenhof.org en op de Facebookpagina https://www.facebook.com/gravenhofhoboken.  

Voor het nieuwe Gravenhof betaalde de stad 5,5 miljoen euro. Nu het jeugd- en cultuurcentrum af is en in gebruik wordt genomen, heeft elk district in de stad een eigen, kwaliteitsvol cultuurcentrum.

Lokaal bier ter ere van Gravenhof

Vandaag stelde schepen voor jeugd Nabilla Ait Daoud en Hobokens districtsschepen voor cultuur Koen Raets, het nieuwe Gravenhof aan de pers voor. Als klap op de vuurpijl mocht districtsschepen voor cultuur Koen Raets meteen ook een culinaire primeur weggeven: lokaal drankenhandelaar Tony De Vogelaere liet immers speciaal voor het Gravenhof een nieuw bier brouwen. Tijdens het openingsweekend kan het publiek voor het eerst kennis maken met ‘Graaf’, een pilsbier met gist op de fles. 

Verantwoordelijken: Nabilla Ait Daoud, schepen voor jeugd - Koen Raets, districtsschepen voor cultuur

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is