N-VA Hoboken op bezoek in de wijk Moretusburg

De leukste wijk volgens de inwoners zelf, maar tegelijkertijd ook de wijk die aan een tweede leven  begint na de beslissing van Umicore, in samenspraak met de Stad, om een groene bufferzone aan te leggen naast de fabriek. Een moeilijke beslissing zonder meer maar anderzijds ook noodzakelijk om de leefbaarheid van de buurt te garanderen.

N-VA Hoboken ging ter plaatse om vragen te beantwoorden en vooral… om te luisteren. Dat is wel lef hebben, zei één van de bewoners, eerst de wijk uitverkopen aan Umicore en dan nu hier uw tentje opslaan. We steken ons inderdaad niet weg, het is sowieso een moeilijke beslissing maar er moest iets gebeuren na de laatste opstoot van lood in het bloed van jonge kinderen. Wij vinden het onze plicht om dat ook toe te lichten, ook al is dat geen leuk nieuws, en we appreciëren dat u eerlijk uw mening geeft. Precies daarom zijn we hier. Dank voor uw uitleg, ik ben blij dat ik het eens heb kunnen zeggen.

Mondjesmaat kwamen nog enkele andere bewoners langs in onze tent en ook stadsschepenen Peter Wouters en Annick De Ridder hebben ons een bezoekje gebracht. Enkele bestuursleden hebben  bovendien zo de smaak te pakken van het “plandelen” dat meteen ook even het pleintje zelf werd schoongemaakt.

Al bij al dus toch een deugdzaam en leerrijk wijkbezoek, onder een stralende zon en met de nodige verfrissingen. Luisteren naar de burger rendeert, zoveel is zeker. Het heeft nog nooit iemand kwaad gedaan en N-VA Hoboken is dan ook vastbesloten om dat te blijven doen.

Foto-album

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is