Nieuwe Krugerbrug en Zuidwegbrug zijn geplaatst

Op 15 juni 2022

De aannemer plaatste afgelopen weekend de nieuwe Krugerbrug en Zuidwegbrug over de Schroeilaan en de spoorweg. Voor de bouw van deze nieuwe fietsers- en voetgangersbrug en fietsersbrug trok stad Antwerpen 4,8 miljoen euro uit, waarvan 0,9 miljoen euro steun van EFRO, het Europees Fonds voor Regionale Ontwikkeling. Als alles volgens plan verloopt zijn eind dit jaar alle werken afgerond. Onze schepen voor mobiliteit Koen Kennis en onze Hobokense schepen Carine Leys waren erbij.

 

Carine Leys, Hobokens districtsschepen voor openbare werken: “Dat de nieuwe brug er komt op maat van fietsers en voetgangers is een meerwaarde voor de directe omgeving, maar ook voor heel Hoboken. Alle Hobokenaars kijken uit naar de oplevering. Ook het kruispunt met de Lageweg wordt binnenkort aangepakt.”

Schepen voor mobiliteit Koen Kennis: “De eerste nieuwe fietsers- en voetgangersbrug, de Krugerbrug, gaat over het spoor en verbindt Hoboken-centrum met de Hobokense Polder en het industrieterrein Blue Gate Antwerp. De tweede, de Zuidwegbrug, takt daar dwars op aan en maakt over de Zuidweg de verbinding naar het Jef van Lindenfietspad (F13) richting Hemiksem. Zo kunnen fietsers op termijn vanop de Lageweg of de fietsostrade doorrijden richting Schelde en Antwerpen-centrum. Deze route vormt een belangrijke schakel op het hoofdfietsnetwerk rond de stad en is onderdeel van de Districtenroute. Door deze ingreep maken we het voor fietsers aangenamer om te pendelen, wakkeren we de fietsreflex aan en dragen we bij aan de modal shift naar duurzame vervoersmiddelen.”

 

De nieuwe Krugerbrug heeft een overspanning van meer dan 57 meter, een fietspad van twee meter breedte in elke richting en een voetpad van twee meter breedte. De Zuidwegbrug heeft een overspanning van 20 meter en een fietspad van twee meter breedte in elke richting. Beide bruggen hebben toegangshellingen die geleidelijk stijgen, voor een hedendaags fietscomfort.

 

Meer informatie is ook te vinden op http://www.antwerpenmorgen.be/krugerbrug

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is