Ontwerp-RUP Gravenhof moet zorgen voor extra groen in Hoboken

Op 15 november 2013

 Het district Hoboken kampt met een tekort aan groene ruimte. Het ontwerp-RUP dat het college vandaag goedkeurde, helpt om het bestaande groen te bewaren en het groene domein Gravenhof meer te laten gebruiken. Daarnaast biedt het de mogelijkheid om de gebouwen op het domein een openbare functie te geven.

Het domein Gravenhof ligt op de hoek van enkele karaktervolle woonstraten. Het domein is te bereiken vanuit de Louisalei en via toegangen langs de Lambrechtsstraat. De opmaak van een RUP (Ruimtelijk Uitvoeringsplan) biedt een antwoord op de groentekorten in het centrum van Hoboken. Het verhoogt de toegankelijkheid van het park en geeft een kader voor de inplanting van het cultuurcentrum.

Het park Gravenhof vormt de logische verbinding tussen de toekomstige woonontwikkeling Groen Zuid en de Kioskplaats in het centrum van Hoboken. Om de verbinding met de Kioskplaats te garanderen, wordt voorgesteld om in het zuiden van het domein in een nieuwe toegang te voorzien. Zo is het park ook vanuit het centrum toegankelijk. Door in het park logische paden te creëren ontstaat er meer beweging en zullen bezoekers het park vaker gebruiken.

Het herenhuis Gravenhof met zijn koetshuis is beeldbepalend voor Hoboken. De gebouwenkunnen zich aanpassen aan een hedendaags gebruik. Als de gebouwen een openbare functie in aansluiting met de parkfunctie krijgen, hebben ze de beste slaagkansen.

Het college legt het ontwerp-RUP Gravenhof nog voor aan de gemeenteraad.

Verantwoordelijke schepen: Rob Van de Velde

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is