Restauratie Belvedère gaat effectief van start !

Op 7 juni 2016

Dit bekende paviljoen in park Sorghvliedt verkeert al jaren in een zorgwekkende toestand, tot ergernis van velen. N-VA Hoboken ijvert er al jaren voor om het paviljoen, in ere te herstellen. Het is per slot van rekening een stukje erfgoed waar menig Hobokenaar goede herinneringen aan heeft. 

Reeds in 2011 had de Vlaamse administratie de stad Antwerpen in gebreke gesteld voor de gebrekkige toestand van het paviljoen. N-VA Hoboken sprong dan ook op de kar en ijverde van bij het begin voor de opstart van een restauratiedossier. Bij wijze van ludieke actie hielden enkele militanten alvast een lentepoets om de ergste grafitti te verwijderen en smukten ze de vervallen Belvedère op met enkele kleurige paasbloemen.  De eerste stappen om dit stuk Hobokens erfgoed te redden, waren gezet.

In 2015 kwam er uiteindelijk schot in de zaak. Vlaams minister-president Geert Bourgeois (N-VA) keurde nl. een restauratiepremie goed voor het paviljoen en de afkalvende heuvel en ook de Stad Antwerpen doet terzake een mooie inspanning. De niet aflatende ijver van N-VA Hoboken en uiteraard de goede contacten met de bevoegde overheden, werpen dus hun vruchten af!

Inmiddels schrijven we medio 2016 en kunnen met enige fierheid de start aankondigen van de restauratiewerken. Na het bouwverlof begint men er echt aan en dat wordt in de kijker gezet met een buitenexpo die u een beeld geeft van hoe het was en hoe het zal worden. 

Na de restauratie zoekt het district Hoboken een creatieve invulling voor de belvedère. Gedacht wordt o.m. aan een vertelruimte voor kinderen, open ateliers voor kunstenaars of exporuimte. Het kan verder ook benut worden als ceremonieruimte voor huwelijksceremonieën of inhuldigingen. Mogelijkheden genoeg dus.

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is