Stad Antwerpen haalt uw kerstboom gratis op

Op 30 december 2014

De stad Antwerpen voorziet in extra ophaaldagen voor kerstbomen op de maandagen 5, 12 en 19 januari 2015.

Om gebruik te maken van de extra ophaaldagen kunnen bewoners hun kerstboom tussen zondagavond 20 uur en maandagochtend 7 uur buitenzetten. Ze moeten ervoor zorgen dat alle versiering eruit werd gehaald. Ook de bloempot moet verwijderd zijn. De stad wil op deze manier de bomen zo optimaal mogelijk recycleren.

Wie zijn kerstboom vergeet aan te bieden op deze ophaaldagen, kan hem steeds naar een containerpark brengen. Op de website antwerpen.be vindt u een overzicht van alle containerparken en hun openingsuren. Klik hier voor de rechtstreekse link.

Kerstboomverbranding op 10 januari
Een deel van de opgehaalde kerstbomen van 5 januari wordt gebruikt voor de kerstboomverbranding op 10 januari 2015 op Linkeroever waar de kerstsfeer dan nog een laatste keer hoog opwaait.  Iedereen is welkom op dit gratis spektakel op het Frederik Van Eedenplein met live-optredens, hapjes en drankjes. Het evenement start om 17 uur.

Een vuurartiest komt de kerstbomen aansteken. Hij zal met ‘special effects’ op feestelijke wijze een vuurshow bouwen rond de stapel bomen en die dan in brand steken.

Verantwoordelijke: burgemeester Bart De Wever

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is