Stad voert verkeersveiligheidsingrepen uit in Antwerpen en Hoboken

Op 15 november 2013

Het stadsbestuur en de lokale politie blijven snelle verkeersingrepen uitvoeren om de verkeersveiligheid te verhogen. Deze initiatieven zijn de praktische uitvoering van de visie van de stedelijke Staten-Generaal van de verkeersveiligheid. Het gaat om maatregelen die de snelheidslimiet in trage zones afdwingen of maatregelen die een schoolomgeving verkeersveiliger maken. Deze week besliste het college om in de Lange Kongostraat in Antwerpen en in de Hendriklei, op de grens tussen Antwerpen en Hoboken, drie schoolomgevingen veiliger te maken. 

  • Lange Kongostraat in Antwerpen:

de basisschool Sint Maria kreeg een nieuwe schooluitgang. Om deze uitgang te beveiligen, wordt aan de overzijde van huisnummers 52-54 in een uitstulping voorzien door op de rijweg arcering en plooibakens aan te brengen.

  • Hendriklei, op de grens van het district Antwerpen en het district Hoboken:
    Er wordt verder gewerkt aan het veiliger maken van de schoolomgevingen. Ter hoogte van het Lucernacollege wordt het zebrapad beveiligd door opzij een aantal witte, lage jerseys en rijbaankussen te plaatsen. Het fietspad wordt afgeschermd door opzij in een drietal uitstulpingen onder de vorm van arceringen en plooibakens te voorzien. Het zebrapad ter hoogte van basisschool de Schakel wordt verder beveiligd door witte, lage jerseys en rijbaankussens.

Meer maatregelen voor meer verkeersveiligheid

Met al deze maatregelen wil de stad automobilisten aanzetten om de snelheidslimiet te respecteren en meer oog te hebben voor schoolgaande jeugd in schoolomgevingen. Bovendien roept ze alle verkeersdeelnemers op om aandacht te hebben voor elkaar.

De stad voert deze maatregelen uit na advies van de districten. Een maatregel hoeft niet in de weg te staan van een definitieve heraanleg. Veiligheid én maatwerk staan centraal, zonder de kwaliteit van het straatbeeld uit het oog te verliezen. De stad zal op regelmatige basis nieuwe locaties onder de loep nemen en waar nodig werken laten uitvoeren.

Verantwoordelijke: burgemeester Bart De Wever

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is